October 21, 2020, 5:33 am
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

 

Stimati profesori, elevi si parinti


Iată-ne astăzi în fața unui nou început! Prima zi din noul an școlar, o zi importantă pentru noi toti .

La fiecare început de an şcolar, fiecare dintre noi, indiferent daca suntem elevi, parinţi, bunici sau profesori rememorăm primele zile de şcoală din viaţa fiecăruia dintre noi cu emoţiile, sfiala şi optimismul pe care cu toţii le-am trăit an de an în acest anotimp.

Dragi elevi, in școală , aflați lucruri noi , vă lărgiți orizontul , dobândiți noi deprinderi , învățați să învățați , să descoperiți lumea din jurul nostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreti de la viață, și cum anume să dobândiți lucrurile dorite.

Este necesar, dragii mei, să înțelegeți un adevăr cunoscut și anume că trebuie să învățați nu atât pentru școală, cât mai ales pentru viață. Profesorii vă sunt alături, călăuze și prieteni mai mari la care puteți apela de câteori aveți nevoie.Școala este frumoasă și curată, înzestrată cu tot ce este necesar desfășurării unui învățamânt modern de calitate: de la mobilier, salile de curs si laboratoare , la biblioteca bogată care vă așteaptă să-i descoperiți tainele .

Adăugând la toate acestea și un corp profesoral bine pregătit , animat de dragostea pentru profesie și pentru copii, aș putea spune că aveți tot ce este necesar pentru un învățământ de bună calitate, performant chiar. Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție.

Dragi părinți, copiii dumneavoastră au profesori bine pregătiți, baza materială este modernă, localul este modernizat și vă pot garanta ca scoala și grădinița oferă un spațiu educativ sigur în care copiii se pot dezvolta.

De aceea vă rugăm să răspundeți chemărilor școlii pentru că fără o colaborare strânsă școală – familie este greu să reușim. 

Stimați părinți, vă urez să aveți parte de sănătate multă, să le fiți mereu alături, să vă bucurați de copiii dumneavoastră și să nu uitați ca pentru mine transparenţa actului administrativ şi implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor de interes major sunt coordonatele de bază ale activităţii mele iar ca primar vă asigur de disponibilitatea instituţiei pe care o reprezint de a fi oricând un partener de dialog cu locuitorii comunei.

Mă adresez acum dumneavoastră, stimați dascali, îmi exprim încrederea în corpul profesoral al școlii și vă asigur de respectul și sprijinul meu. Datoria d-voastră de profesori este să oferiți copiilor exemple pozitive, să găsiți modul cel mai potrivit de a-i determina pe elevi să învețe și să înțeleagă care este rolul școlii. 

Faptul că suntem prezenți aici, la acest eveniment demonstrează că toate instituțiile comunei noastre acordă o deosebită atenție educației și înțelegem rolul ei în societate.

Învățământul românesc are nevoie de noi toți, profesori, părinți, administrație locală și de toate instituțiile din comună: poliție, dispensar, biserică, agenți economici. Toți trebuie să punem umărul și sufletul pentru ca invatamantul din comuna Stefan cel Mare să fie de calitate așa cum il dorim.

În încheiere, vă urez tuturor un an școlar  cu rezultate cât mai bune de care să ne bucurăm cu toții. Tuturor elevilor le doresc, în noul an, mult succes, sănătate și spor la învățătură.

Fie ca noul an şcolar să însemne atât pentru personalul didactic şi nedidactic, cât şi pentru copii şi părinţi, bucurii, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate!

Cu multa stima si consideratie,

 

                 Ouatu  Sorin

Primarul comunei Stefan cel Mare

 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 13 guests online