October 1, 2020, 10:37 pm
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Fotbal – „Cupa Stânca Şerbeşti“, ediţia a II-a:

Sărbătoare fotbalistică reuşită la Ştefan cel Mare

 

Gazdele şi-au asigurat locurile I şi III în propriul turneu, Axinia, Marc, Enache, Domsa şi Vali Avădanei s-au mulţumit cu locul secund pentru Ceahlăul, iar cei de la Războieni au ajuns ultimii.

Duminică a fost zi de sărbătoare fotbalistică în comuna Ştefan cel Mare. Reveniţi din străinătate acasă, pentru câteva săptămâni de concediu, fii comunei împreună cu ceilalţi invitaţi s-au bucurat de evenimentul pregătit de primarul Sorin Ouatu.

Organizarea turneului de minifotbal dotat cu trofeul „Cupa Stânca Şerbeşti“ a reunit la start până la urmă patru competitoare. Marii absenţi au fost vecinii de la Girov. Speriaţi probabil de „reprizele“ de ploaie căzute înaintea debutului întrecerii, aceştia n-au mai ajuns la turneu, dar l-au trimis pe portarul Gabi Olaru, cândva antrenorul campioanei judeţului Neamţ în Liga a IV-a, Energia Girov. Acesta a făcut echipă cu prietenii de la Ceahlăul.

Gruparea pietreană a fost condusă de pe marginea terenului de antrenorul Ovidiu Marc, iar în pe joc i-a avut, între alţii, pe Costel şi Denis Enache (tatăl şi fiul), Florin Axinia, Valentin Avădanei, Codruţ Domşa şi Lucian Crăcană. Patru a fost numărul competitoarelor; gazdele de la Ştefan cel Mare au reuşit să acopere absenţa girovenilor prin înscrierea a două formaţii. Deşi la final au terminat pe ultimul loc al clasamentului, reprezentanţii grupării din Războieni au fost o surpriză plăcută prin însăşi participarea lor. De la ora 10.30 a dimineţii şi până la 14.30, partidele competiţiei, desfăşurate în sistemul fiecare cu fiecare, s-au jucat în două reprize de 20 de minute fiecare.

Calitatea de arbitru i-a revenit localnicului Gelu Crăcană. reprezentanţii echipei Ceahlăul au separat, în clasamentul final, reprezentantele grupării gazdă, cei de la Ştefan cel Mare II asigurându-şi locul I şi trofeul pus în joc. Mai interesantă pentru fiecare participant al evenimentului s-a dovedit a fi „repriza a treia“, organizată tot pe plan local.

Cel mai mare câştig a fost acela că am reuşit să-i bucurăm pe toţi invitaţii noştri. Împreună cu cei de-ai casei, am stabilit să continuăm tradiţia organizării turneului, în fiecare ultimă duminică a lunii august“, a spus primarul Sorin Ouatu.

Pe viitor, acesta susţine că vrea să-i mobilizeze pe iubitorii fotbalului din comuna Ştefan cel Mare pentru modernizarea unui teren de fotbal de dimensiuni normale, astfel încât să poată fi înscrisă o echipă locală în întrecerea judeţeană.

Articol si fotografii -  Gelu Crăcană

 

 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 8 guests online