September 20, 2020, 7:56 am
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

IMPREUNĂ PENTRU VIITOR.SĂ PROTEJĂM

MEDIUL

 

În data de 27.03.2014 Primaria comunei Ștefan cel Mare în parteneriat cu Cargill , cu fermierii și elevii din comuna am organizat o actiune de împădurire în comună , menită să stabilizeze o zonă expusă riscului avansat de eroziune.

Peste 80 de voluntari Cargill și partenerii locali de la primaria comunei , Școala de Arte și Meserii ”Dr. Emanuiel Rigler” , Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă , comunitatea fermierilor din zonă , precum și numeroși locuitori ai comunei au dorit sa se implice în acestă activitate , au transfoemat un teren aflat într-un proces avansat de eroziune într-o viitoare pădure de salcâmi , plantând peste 7500 de pueți de salcâm pe Dealul Holm din comună. Fiecare copil voluntar ce a participat la acțiunea de plantare a ”adoptat” un copac sădit , dându-i propriul nume și angajându-se să aibă grijă de el în anii ce vor urma.

40 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala de arte și Meserii ”Dr. Emanuiel Rigler” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă au participat la o lectie de educație ecologică, organizată de voluntarii Cargill împreună cu junior Achievement.Activitatea desfășurată împreună cu copiii i-au ajutat să conștiențizeze importanța biodiversității și necesitatea protejării mediului înconjurător.Împreună cu Junior Achievement au identificat acțiuni pe care fiecare dintre ei le poate întreprinde pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a comunităților în care trăiesc.

Primaria comunei Stefan cel Mare a sprijinit activ initiativa Cargill , punând la dispozitie terenul pe care a avut loc actiunea de împădurire și colobarând cu voluntarii , cât și cu școlile din localitate pentru o bună desfășurare a ctivității.”Cargill a oferit ocazia copiilor din comună să fie responsabili față de mediul înconjurător , iar noi suntem onorați că avem alături o companie cu angajamente autentice față de comunitățile în care operează”, a spus primarul comunei – Sorin Ouatu.

”Cargill se implică activ în educația viitoarei generații de fermieri și în dezvoltarea comunităților din care fac parte .Credem în responsabilitatea socială timpurie , iar acțiunea de astăzi este o dovadă în plus a importanței pe care Cargill o atribuie regiunii Moldovei și partenerilor locali” a spus Diana Ojică , Presedintele Comitetului Cargill de Responsabilitate Socială.

Daniel Staicu , Manager Comunicare Junior Achievement Romania a declarat:”Ne-am bucurat să lucrăm cu elevii câteva activități practice despre responsabilitatea pentru alocarea resurselor și grija pentru mediul înconjurător.Implicarea întregii comunități în acțiunea de împădurire este un prim pas către o societate mai responsabilă și mai curată.”

Cargill ajută fermierii români să prospere oferindu-le o gamă largă de soluții pentru a contribui la succesul activității lor, pornind de la distribuția de inputuri agricole necesare înființării culturilor(semințe , îngrășăminte , produse pentru protecția plantelor) cu plata la recoltare , până la soluții pentru valorificarea recoltei , servicii de însilozare și soluții pentru gestionarea riscului reprezentat de volatilitatea prețurilor la produsele agricole.

” Acest proiect inițiat de Cargill este un bun exemplu de colaborare a companiei cu fermierii locali.Suntem bucuroși sa luăm parte la o astfel de acțiune , întrucât ne confirmăm angajamentul pe termen lung pe care ni-l asumăm cu toții față de comunitățile în care trăim și ne desfășuraăm activitatea”, a menționat domnul Ing. Ioan Melinte – administrator la SC Agrotur Moldova SRL.

 

 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 8 guests online